tisdag 18 januari 2011

Badass Goat herder!

So yes.
Nu har man äntligen kommit igång ordentligt och vi har delat in oss i lite mindre grupper för att kunna leta reda relevanta bilder och fakta som vi sen ska sätta ihop tillsammans.
en av de bilder jag hittat var denna.
<---- Theere~~!
bara för att han ser så underbart cool ut.
"I have goats and I am awesome. I also have a spoon-thingie, which makes me even more awesome."
Tänkte använda bilden för att illustrera klassskillnaderna mellan Land & Stad. Barn inne i staden behöver inte jobba vid lika ung ålder och inte så hårt som barn som växer upp på landet. Barn på landet får också ofta mycket sämre utbildning, om de ens får någon alls. Men om man bor på en farm och föder upp getter, behöver man verkligen veta hur många andra länder det finns i Afrika till exempel?
Vi är väldigt snabba att skaka på huvudet när man säger att de stackars Barnen I Afrika inte får gå i skolan och utbilda sig.
Men tänk om de vill leva på att föda upp getter? Då lär de sig ju mer relevant kunskap genom att hjälpa till på gården. Nu menar jag inte att barn inte borde få tillgång till utbildning, självklart borde de ju ha ett val! Men jag menar bara att bara för att ett barn inte går i skolan eller får jobba hemma (nu bortser jag från extremt hårt arbete som självklart är grymt eftersom det kan skada barnet) så betyder det ju inte att de inte kan vara lyckliga.

4 kommentarer:

  1. Jag håller med! Självklart kan man vara lycklig även om man "bara" blir en bonde. Om ens familj har haft en bondgård i generationer så blir det väldigt lätt att man tar över, så är det ju även i Sverige. Dessutom handlar ju livet om att överleva och må bra och vrf skulle man inte kunna göra det genom att vara en fårhede?

    SvaraRadera
  2. Leder inte utbildning till något mer? Vad innebär det för människor att få utbildning? Rättigheter, kunskapen om sjukdommar, vattenrening , mat etc
    Gunilla

    SvaraRadera
  3. Oavsett så gäller det att i varja utvecklingstillfälle se till det lokala samhällets behov och förutsättningar. Det är inte självklart att alla behov ser lika ut vid varje tillfälle hälsar Bengt

    SvaraRadera